Ortodontska dijagnostika

Precizna dijagnostika ključ je uspjeha naših terapija. U prvom pregledu obavljamo detaljan klinički pregled i anamnezu kako bi se postavila dijagnoza, odnosno kako bi se utvrdio i odredio problem. Kod svakog pacijenta registriramo početno stanje uz intraoralni skener, oralnu kameru te intraoralnim i ekstraoralnim fotografijama. Za ortodontsku dijagnostiku i analizu slučaja potrebno je učiniti rendgen čeljusti (ortopan), telerendgen snimku (LL i PA), po potrebi i CBCT čeljusti.

Ukoliko ne znate što je to rendgensko snimanje – savjetujemo da pročitate naš BLOG ČLANAK.

Pri drugom pregledu, nakon detaljne studije slučaja, predložimo pacijentu detaljan plan terapije koji provodimo u 3D softveru prije početka terapije. S obzirom na raznovrsne ortodontske aparatiće koje nudimo, pronaći ćemo idealnu ortodontsku terapiju prilagođenu Vašim željama i mogućnostima. Na trećem pregledu  spremni ste započeti ortodontsku terapiju bez dodatnog čekanja!

Suvremena dijagnostika - Ortodont Uravic

Ortodontskom dijagostikom možemo utvrditi stanje vaših zubi te vam pružiti savjet za ortodontsko liječenje.

U sljedećem prikazu možete primjetiti neke od dentalnih anomalija koje se liječe ortodontskom terapijom. Ukoliko se nalazite na ovim slikama, svakako preporučamo da se javite za pregled.

Dentalne anomalije