Damon aparatić za zube

Ortho M koristi revolucionarnu tehnologiju DAMON koji je promijenio ortodontski pristup liječenju pacijenata.

Zašto mi, poput naših pacijenata, volimo DAMON aparatiće:

  • naprednom tehnologijom koriste se lagane, nježne sile za slobodnije i udobnije pomicanje zuba u ispravan položaj
  • gotovo je nevidljiv na zubima
  • djeluje brže od tradicionalnih aparatića
  • ortodontske kontrole su rijeđe potrebne
  • moguće je izbjeći ekstrakciju zuba s dodatnim elementima u aparatiću kako bi se osigurao prostor u zubnom luku
  • konvencionalni aparatići koriste gumice za vezivanje žice unutar bravice što uzrokuje trenje i pritisak, čineći tretman sporijim i manje ugodnim
  • mehanički najkvalitetniji materijal na tržištu
  • nema više neugodnog zatezanja aparatića prilikom kontrole

Damon sustav koristi lakše sile na zube tijekom ortodontske terapije i s time djeluje na korijen zuba poštujući njegovu biologiju tijekom pomicanja. Individualne bravice koje se odaberu posebno za svaki slučaj u suradnji sa superelastičnim CuNiTi žicama i vrlo laganim intermaksilarnim gumicama već od samog početka terapije skraćuju dužinu terapije, a rezultati se vide puno brže od klasičnih ortodontskih metoda.

Elastične gumice kod tradicionalnih aparatića za zube dokazano zadržavaju plak i hranu između bravica i zubnog mesa što onemogućava pacijentima da vode brigu o savršenoj oralnoj higijeni. Kod Damon aparatića olakšano je čišćenje i samočišćenje zubi jer je samoligirajuća bravica s mehanizmom klipića za zadržavanje žice potpuno glatka i nema gumenih elemenata. Na taj je način rizik od nastanka novih karijesa smanjen.

Damon aparatić_prije Damon aparatić_poslije
Često postavljena pitanja

Koliko dugo traje terapija, odnosno koliko moram nositi aparatić?

Vrijeme tretmana s Damon sustavom obično je mnogo kraće nego s konvencionalnim aparatićem. Također, potrebno je manje termina tijekom liječenja.

Hoće li me zubi boljeti nakon postavljanja Damon aparatića?

Koriste se vrlo lagane “shape memory” titanske žice koje nježno vode Vaše zube u njihov idealan položaj. Mnogi ljudi osjećaju vrlo malu nelagodu.

S obzirom na kraće trajanje tretmana, znači li da su Damon aparatići grubiji?

Naprotiv, ono što Damon sustav čini tako brzim je to što koristi lakše, nježnije sile od mnogih tradicionalnih aparatića. Priroda sustava s niskim trenjem i žice s pamćenjem oblika lagane sile dizajnirane su za nježno dovođenje vaših zuba u njihov idealan položaj s manje nelagode od tradicionalnih aparatića.

Mogu li i odrasli koristiti Damon aparatiće?

Zdrave odrasle osobe često se mogu liječiti jednako kao i djeca. Zdravi zubi mogu se pomicati u bilo kojoj dobi. Ako razmišljate o liječenju kao odrasla osoba, svakako razmislite o Damon aparatićima. Prema jednoj američkoj studiji, više od 70% korisnika koji su prethodno bili podvrgnuti ortodontskom tretmanu izjavilo je da bi više voljeli da su dobili Damonov osmijeh kad im se pokaže slika.

Je li DAMON aparatić skuplji od tradicionalnih aparatića?

S obzirom na najmoderniju tehnologiju izrade bravica i najkvalitetnijih žica za pomicanje zubi, terapija Damon aparatićem je u prosjeku skuplja 10-20%, a kontrole u ordinaciji kraće traju te su mnogo rjeđe.

Koje su opcije plaćanja?

Postoji opcija gotovinskog i kartičnog plaćanja te uz fleksibilni plan na rate. Sve informacije možete zatražiti na svojim prvim konzultacijama. Slobodno se javite!

Zdrave odrasle osobe često mogu pristupiti ortodontskoj terapiji jednako kao i djeca. Zdravi zubi mogu se pomicati u bilo kojoj dobi. Ako razmišljate o ortodontskom aparatiću kao odrasla osoba, svakako razmislite o Damon aparatiću. Prema jednoj američkoj studiji, više od 70% korisnika koji su prethodno bili podvrgnuti ortodontskom tretmanu izjavilo je da bi više voljeli da su dobili Damonov osmijeh kad im se pokaže slika.

Damon aparatić

Jeste li znali da je istraživanje pokazalo da su Damon aparatići za zube dali rezultate znatno brže od tradicionalnih aparatića za čak 20%? Osim toga, pacijenti koji su probali i klasični i Damon aparatić izjavili su da su imali čak 60% manje nelagode s Damon aparatićem upravo zato što je to aparatić koji je vrlo nježan prema tkivu i zubima. Općenito, pacijenti su bili znatno zadovoljniji Damon aparatićem za zube zbog inovativnih značajki koje poboljšavaju izgled lica.