Estetika lica

Trenutno mlađi izgled popunjavanjem bora dermalnim filerima i botoxom

Dermalni fileri su preparati na bazi hijalurona koja je osnovna prirodna tvar u našim stanicama.

Hijaluronska kiselina je po svom sastavu polisaharid (šećer) koji ima svojstvo vezivanja vode i time čini kožu hidratiziranom. U mladosti koža je elastičnija, čvrsta i otpornija na vanjske utjecaje, a starenjem ta svojstva se gube.

S nedostatkom hijalurona u koži znakovi starenja se pokazuju u vidu nastanka bora, opuštene i suše kože, sivim podočnjacima i gubitkom svježine lica. Dermalnim filerima popunjavamo bore i regeneriramo kožu, a rezultat je odmah vidljiv. Koža je glatka, sjajnija i veoma elastična.

Područja lica koja tretiramo hijaluronom su ona kojima nedostaje volumen, tj.one sa sitnim ili dubokim borama, poput nazolabijalnih bora, usnica, pušačkih bora, marionetske bore, podočnjake, bore smijalice ili mrštenja.

Filerima također možemo oblikovati lice naglašavajući ono što nam se više sviđa: podizanje obraza, oblikovanje nosa,dodavanje volumena u bradu ili čeljusni kut.

Estetski tretmani se periodično ponavljaju jer se prirodna sredstva resorbiraju i kožu treba redovito revitalizirati.

U našoj ordinaciji nudimo samo provjerene i certificirane hijaluronske filere marke Juvederm Vycross (proizvođač ALLERGAN https://www.juvederm.co.uk/),i Teosyal (Teoxane, https://www.teoxane.com/en).

Botox

Botox je prirodni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. Taj produkt djeluje tako da reklasira mišiće na licu koji sudjeluju u mimici lica. Koristi se u ne kirurškim estetskim zahvatima jer je prilično siguran I reverzibilnog djelovanja. Definitivno je najdjelotvorniji i najpopularniji tretman jer uklanja manje i veće bore na čelu, oko očiju i bore smijalice, ili bore

između očiju, a djeluje diskretno. S botoxom možemo podignuti obrve i osvježiti pogled na gornjoj trećini lica. Aplikacijom manjih doza botoxa, baby botoxom preveniramo nastanak manjih

i dubokih bora i utječemo da lice dugotrajno izgleda mlađe, svježije I odmornije. Djelovanje botoxa vidljiv je za 5-10 dana, a tretmani se ponavljaju svakih nekoliko mjeseci, individualno prema potrebi.

Idealna kombinacija su tretmani botoxa i dermalnih filera za trenutno ljepše i mlađe lice bez obzira na godine.

Revolucija u rejuvenaciji kože

PRP tretman pomlađivanja matičnim stanicama iz vlastite krvi. “Pametni” koncentrat krvi bogat trombocitima, matičnim stanicama i leukocitima u fibrinskoj mrežici današnja je definitivna vodeća biološka terapija u primjeni dentalne medicine i dermatologije. Regenerativna medicina postigla je revoluciju u potrazi za novim načinima terapije. Zahvaljujući tome moguće je koristiti izvore u

vlastitom tijelu za samoozdravljenje. To je inovativni i obećavajući pristup u procesu obnove tkiva jer na prirodan i potpuno siguran način stimulira rad naših stanica I zbog velike koncentracije faktora rasta regenerira meka i tvrda tkiva. Centrifugiranjem pacijentove krvi dobiva se izuzetno vrijedna frakcija krvi a to je autologni preparat, trombocitima obogaćen fibrin (Patelet Rich Fibrin/Plazma). Ovaj regenerativni matriks sadrži velike količine trombocita koji otpuštaju faktore rasta i ima široku primjenu u oralnoj kirurgiji, implantologiji, parodontologiji i estetici lica.

PRF/PRP se najčešće upotrebljava u stomatologiji i kirurgiji očuvanjem volumena kosti nakon vađenja zuba,smanjuje bol i oteklinu nakon kirurškog zahvata, podizanjem dna maksilarnog sinusa prije postave implantata, cijeljenjem I poboljšanjem sluznice: ubrzavaju se prirodni procesi regeneracije stanica, u periimplantitisu i parodontologiji djeluje protuupalno protiv bakterija i omogućuje rast nove kosti.

Primjena u estetici lica

Zbog visoke koncentracije proteina, fibrinogena, matičnih stanica, leukocita i trombocita, tekući matriks (i-PRF) koristi se u estetici lica i kože tako da se izravno uštrcava u tkivo ili se čine površinske maske za lice i podočnjake. Ne postoji mogućnost alergije, preosjetljivosti ili odbacivanja preparata jer je apsolutno iz vase krvi uzeto samo ono najzdravije bez aditiva.

i-PRF koristi: potiče se stvaranje novog kolagena i novih krvnih žila, tzv. “tkivo mladosti”

koža se regenerira i smanjuje se upala, tzv. “rejuvenacija kože” smanjuju se bore na licu, koža se hidratizira, postaje glatka, elastičnija, može se kombinirati s drugim tretmanima kako bi se stimulirao biološki učinak i poboljšala tekstura i tonus kože (u kombinaciji s hijaluronskim filerima produžuje im se vijek ili se koži vraća vitalnost nakon preduge primjene filera) preporučuju se 3 uzastopna tretmana svakih 7-10 dana, ponoviti 1-2 godišnje

Želite li pomladiti kožu vašeg lica bez primjene umjetnih i stranih sastojaka u vase tijelo, izaberite frakciju vlastite krvi koja će ponovno izgraditi nove i zdrave stanice, a ne samo dati dojam mladolikog izgleda, brzo, jednostavno i sigurno.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]